U zavisnosti od potreba, odrasli polaznici mogu da pohađaju kurs opšteg ili poslovnog nemačkog jezika. U radu sa odraslima se posebna pažnja poklanja razvoju konverzacijskih sposobnosti kako bi po završetku kursa bili u stanju da se efikasno sporazumevaju u privatnom i poslovnom životu.Udžbenik za učenje nemačkog jezika odrasli
Kurs opšteg nemačkog jezika mogu da pohađaju apsolutni početnici ali i oni koji su jezik učili ranije i koji će na osnovu rezultata ulaznog testa biti razvrstani u određene grupe. Nastava se odvija 2 puta nedeljno po 90 minuta u večernjim terminima u grupama do 6 polaznika. Po zahtevu polaznika nastava se može organizovati i u prepodnevnim i popodnevnim terminima.
Kurs opšteg poslovnog nemačkog jezika mogu da pohađaju apsolutni početnici za razliku od kurseva nemačkog za specifičnu struku (medicina, turizam, hotelijerstvo...) gde je neophodno prethodno znanje nemačkog na A2 nivou.
Na kursu opšteg poslovnog nemačkog jezika polaznici mogu da nauče niz korisnih poslovnih termina i fraza, poboljšaju veštinu poslovne korespodencije, nauče kako da pripreme i održe efektne poslovne prezentacije, kako da naprave dobar CV i predstave sebe u najboljem mogućem svetlu na razgovoru za posao ali i da saznaju kakav način ponašanja i koja vrsta dijaloga su prihvatljivi na poslovnim sastancima sa inostranim partnerima.
Kursevi nemačkog za specifičnu struku su fokusirani isključivo na vokabular i situacije koji su neophodni za traženu struku.
 
Nastava poslovnog nemačkog jezika se odvija 2 puta nedeljno po 90 minuta u večernjim terminima u grupama do 6 polaznika.
U toku godine se rade periodični testovi za proveru znanja a na kraju školske godine se radi završni test na osnovu koga se dobija sertifikat škole za savladani nivo znanja. Svi nivoi znanja su usklađeni sa Evropskim referentnim okvirom.
U okviru mesečne rate, polaznici plaćaju onaj broj časova kojima su prisustvovali.
U slučaju opravdanog odsustva polaznika sa časa, propušteni čas se nadoknađuje bez naknadne doplate.
Škola stranih jezika Speaker's Corner , Kneza Višeslava 138, 011/420-7913, mob. 061/161-4567