Jednom nedeljno u večernjem terminu ili subotom prepodne se održava pričaonica na engleskom jeziku. U pričaonici ne učestvuju samo polaznici škole već svi oni koji iz nekog razloga ne žele da pohađaju kurs jezika već samo da usavrše svoje konverzacijske sposobnosti. 

Učenje stranog jezika kroz konverzaciju
U svakoj od pričaonica se diskutuje na temu koju bira profesor ili učesnici pričaonice. U tu svrhu se koriste različiti izvori informacija: časopisi, filmovi, internet, televizija.Teme su škakljive i podstiču učesnike da iznesu svoje mišljenje, odbrane svoje stavove, podrže ili ne podrže ideje, dajući argumente za i protiv.  Na ovaj način učesnici obnavljaju postojeći i usvajaju novi vokabular, aktiviraju pasivno znanje gramatike i stavljaju ga u praktičnu upotrebu, oslobađaju se straha od priče i pravljenja grešaka. Na kraju diskusije svaki od učesnika dobija povratnu informaciju od profesora vezanu za svoje jezičke kompetencije. Profesor upućuje učesnika na one delove jezika koje bi trebalo ispraviti, više vežbati i usavršavati. Svaka sledeća pričaonica je dodatna prilika da učesnici budu još bolji, sigurniji i samopouzdaniji što, nakon izvesnog vremena, rezultira tečnošću u govoru.

Neophodan preduslov za učešće u pričaonici je znanje engleskog na B1 nivou po Evropskom referentnom okviru.

Na osnovu objavljene teme i termina na sajtu škole, mogu se prijaviti svi koji žele da učestvuju u pričaonici. Prijavljivanje se vrši putem telefona ili direktno u prostorijama škole. Zbog ograničenog broja mesta u pričaonici, potrebno je da se prijava i plaćanje izvrše najkasnije 3 dana pre održavanja pričaonice.

Škola stranih jezika Speaker's Corner , Kneza Višeslava 138, 011/420-7913, mob. 061/161-4567